Nyt fund af kæmpe diamant

Gem Diamonds Ltd. annoncerede i fredags, at de havde gjort et bemærkelsesværdigt fund. En diamant på 442ct, som måske er den største i år. Selvom det kan være svært at vurdere prisen på en så stor, rå sjældenhed, estimeres den til at kunne indbringe ca.USD 18 millioner (ca. DKK 114 millioner).

Stenen blev fundet i Letsengminen i de Sydafrikanske kongerige,Lesotho. Minen er kendt for sine meget sjældne, men store diamanter i høj kvalitet. Fundet falder på et tørt sted for mineselskabet, hvis aktie steg 10.71 pct. kort efter annonceringen. Men det var også tiltrængt, for Gem Diamond aktien, der er halveret siden starten af året som følge af Corona-pandemien.

Anderledes står det til for andre meget sjældne diamanter, som aldrig nogensinde er faldet værdi., ALLE farvede diamanter er stadig meget eftertragtede, og priserne fortsat stigende. Årsagen er, at de, som minimum, er 10.000 gange mere sjældne end hvide diamanter. Især styrkes priserne på pink, blå, grønne og cognac-farvede som følge af den forestående nedlukning af den store australske mine, Argyle.

For mere information om diamantinvestering kp@cphdex.com

Vi afholder også løbende informationsaftener om diamantinvestering.

Næste arrangementer er:

Vejle 9/9 17-18:30

Gentofte 10/9 17-18:30

 

«
»